Herinrichting Aduard

Herinrichting Burg. Seinenstraat

In 1192 is in Aduard een klooster gesticht. Deze is zeer bepalend voor het dorp geweest en voor de omgeving. Leuk weetje, vanwege het klooster is in Groningen de RUG gevestigd!

Vanwege de aanleg van een rondweg aan de oostzijde, kan de voorheen doorgaande route door het dorp een ander karakter krijgen.

De kloostergeschiedenis vormde het vertrekpunt voor de herinrichting. In die tijd was de entree van het dorp aan de noordkant; het wapen van het klooster is daarom aan de noordkant in de straat terug te zien. In het asfalt staat een afdruk.

In het dorp zelf komen verschillende profielen terug die ruimte geven aan verblijven voor de woningen en aan de expressie drift van bewoners. Het dorpse karakter (geveltuintjes, natuurstenen plateaus) dat zo ontstaat, zorgt voor een snelheidsreductie. 

Rondom het ontwerp worden diverse inrichtingselementen getoond als een soort catalogus. De verschillende elementen passen bij de verschillende woningen. Historiserend maar ook modern. De tijd staat tenslotte niet stil. We blijven geschiedenis schrijven. 

Meer weten over dit project?

Actueel

Recente projecten, actualiteiten en ervaringen